Saturday, September 22, 2007

Trädgårdsarbetartajm

Sååå trött vacklade jag upp vid halv tio för att göra mig och sonen i ordning för den gemensamma trädgårdsarbetsdagen ute på vår gård. Det visade sig att sonen hade migrän och måste få stolpiller och ligga inne ett tag. Själv hade jag också helst legat inne, men jag tycker att man ska vara med och hjälpa till med det gemensamma. Uppenbarligen är det inte en alltför vanlig inställning - av drygt 80 lägenheter fanns där folk från max ett tiotal, ungefär samma som alltid. Med andra ord borde jag legat kvar och sovit!

Nå, under ledning av trädgårdsgeneralen Eleonora krattade, klippte och rensade vi trädgården i strålande solksken. Så småningom kom sonen ut med sina tulpanlökar, de han köpt på Ulriksdal Eländiga Flower Inte Show. Svarta tulpaner ska det bli, det tyckte han verkade coolt. Så fick han sätta sina lökar med hjälp av sina kompisar.

Förutom Eleonora och jag, deltog Olle, den grekiske skomakaren, 2 x Ingrid, Inga-Lisa, Meit och några till som jag inte kan namnet på. De duktiga barnen, som krattade, skottade och klippte rosor och tuija, heter Greta, Samuel, Emil och Vincent.

Sedan gick ett par av killarna hem till mig för att spela på datorn, själv dök jag i säng och sov i 1 1/2 timme. Nästan lika arg var jag när jag vaknade, som när jag somnade. Gick och köpte mig en glass för att trösta mig. De ska sluta tillverka min älsklingsglass, Magnum Double Caramel och Janne i kiosken har slut på den. Suck. Det blev Magnum Strawberry White istället.

Och nu sitter jag här med mitt kliande ansikte, fullt av utslag. Gick på sminkparty, Mary Kay, köpte grejor för drygt 1600 kronor, sucka inte, stöna inte, tyck gärna att jag är tokig, och två dagar senare såg jag ut som om jag utsatts för strypförsök - över mer än halva ansiktet! Då bytte de till något för extremt känslig hy. Hej å hå! Jag är väl extremextremen, då. Hjälpte icke! Så nu har jag tjatat mig till en akutttid hos hudläkare på måndag. Mary Kay-försäljaren har fått tillbaka alla flaskor och medikamenter, det var snygga flaskor och tuber i alla fall, jättesnygga, och jag har fått tillbaka mina tråkiga pengar. De är inge snygga... Å inte jag heller, kli-kli.

10 comments:

Eleonora said...

Först och främst - tack för din och sonens insats idag med trädgårdsarbetet. Just precis - sorgligt att de flesta som kom ut var pensionärer - alla nyinflyttade unga människor lyste med sin frånvaro. Jag tror inte att jag orkar fortsätta med det här projektet. Kunde lika gärna ha legat på soffan och inte 1. inhandlat alla prylar 2. skrivit lista på vad som skulle göras 3. vara med på alla håll och organisera jobbet 4. läsa högt från listan för icke läskunniga ... puh ... soffan hade varit att föredra - eller en lugn promenad.
Så synd att du köpt Mary Kay. Jag köpte en grej (minns inte vad) och blev såå besviken. Vid en diskussion i TV för någon tid sedan kunde seriösa läkare berätta att ingredienserna i skönhetsmedel inte innehar den verkan som reklamen förutspår. Man hade gjort laboratorieundersökningar och inte funnit något som t.ex. reducerar rynkor!! Sensmoralen är kanske att vad man än smetar in sig med, så inte blir man vackrare - kanske dom dyra prylarna doftar godare - men doftar gott gör ju Nivea också. Jag tycker det är hemskt att vi kvinnor blir så lurade på just skönhetsmedel, bara för att vi vill vara vackra och må gott! Tror att vi blir både vackra och välmående på gott liv och sol och luft. Tack för idag och stora söndagskramen till er båda

AMber said...

Förstår om du ger upp! Man orkar ett tag och sedan får någon annan ta över - det är nog enda sättet.

Jag köpte inte Mary Kay för att jag tror på att reducera rynkor, utan för att jag är så torr i huden numer. Och så behövde jag ett behagligt ansiktsrengöringsmedel - de rekommenderade en kombinerad scrub (hu), ansiktsvatten och rengöring för över 700 kronor... Scrub?!

Nå, man kan smörja in sig i billigare saker. Det är ok för mig med rynkor, jag är ju som jag är ändå. Smink vill jag ha för att jag tycker om att se mitt ansikte på det sättet. Tycker om goda dofter också!

Kram!

Bloggblad said...

Jag minns med fasa den period vi bodde med gemensamma grönytor att städa... till slut delade vi upp ytorna så att alla fick lika mycket var att sköta när de ville.
Det är otroligt skönt att kunna strunta i det när man inte vill... men DÅ när vi bodde så där, var vi plikttrogna - tillsammans med några få andra...

Och du - klådhelvetet kan jag allt om... jag kliar så det blöööör både i hårbottnen och runt vristerna och lite varstans. Inte i ansiktet än så länge... Min klåda håller sig lugn så länge jag är det... men så när det hopar sig i almanackan, då kliar det...

Skönhetsmedel använder jag inte mycket av, slår till ibland med mascara och nån brun gegga... men jag ser bara rynkig ut. Törs knappt tala om att jag inte ens använder tvål... bara vatten. Och är mindre rynkig än många andra 56-åringar.

AMber said...

Bloggblad: Klådhelvetet! Ja, det blir värre när jag hetsar upp mig. Men det öppnades - denna gång - av Mary Kay. Vad gör vi med oss?

Ha, jag använder inte heller tvål! Har aldrig gjort mer än på händer och ett par småställen till. Absolut inte i ansiktet eller på kroppen, så jag blir inte förvånad. Varför torka ut sig i onödan?!

Tvål och annat uttorkande gör en rynkig, eller att duscha i tid och otid.

Litet brun gegga och mascara ibland kan väl vara trevligt! :-)

Det Mörka Hotet said...

Smink för drygt 1600 kr...jösses!

Å andra sidan är det kanske precis det som jag skulle behöva - så slapp jag min Darthmask!


DMH/Samuel

Panter said...

Trist att många blir osynliga vid sådana tillfällen, som egentligen borde vara en viktig mötesplats.
Lukta gott och kännas mjuk, det är väl det som är viktigast och om man sedan kan se till att man ser liite piggare ut så är det väl bra.
Tvålen är väldigt dryg här hemma också.

Evas blogg said...

Så trist att det oftast är få vid såna arbetsdagar, det brukar vara roligt att jobba tillsammans. Dels blir det fint där man bor och dels får man lära känna varandra. Varför är det så svårt? Trist att du reagerade så på sminket. Jag provade Mk produkter för nåt år sen, svindyrt var det. Kände inga allergiska reaktioner men kan inte heller säga att min hy kändes bättre av dem. Jag kör med Aloe Vera tvål och billig kräm.

Eleonora said...

Hade glömt lägga med texten till ditt diplom. Du kan nu hämta in allt i min justerade blogg. Kram

AMber said...

DMH: Ja, det blev litet dyrt. :-/ Kanske jag med borde bära mask - tomtemask? Äh, det är inte så coolt som din. Svart tomtemask?!

Panter: Lukta gott och kännas mjuk är precis vad jag är ute efter!

Eva: Det blir väl Apotekets produktr eller något liknande framöver. Hudläkaren säljer något AHA-medel - ska kolla i morgon när jag ska dit.

Eleonora: Not bad! Tack, gulle dig!

Eleonora said...

Efter att ha sett TV2 idag har jag svarat ditt X, så är du intresserad - gå och kolla! Även om det är tidigt på kvällen - sov så gott min vän. Kram