Tuesday, July 29, 2008

Kalasträd


Samuel och kompisen Emil jobbade hårt igår. De blåste upp massor av ballonger, knöt guldsnöre runt och hängde i träd och buskar runt bordet där vi skulle ha födelsedagskalas för Samuel och lillasyster Signe - det är enda gången den ena är dubbelt så gammal som den andra. Ballongerna vajade så vackert i sommarvinden. Den ljuslila som syns på bilden hade Samuel experimenterat med, så den innehöll en knapp deciliter vatten och rörde sig helt annorlund än de andra. Faktiskt en kul idé. Man kunde fylla fler ballonger med vatten, olika mycket, så alla rör sig på olika vis när det blåser...

Killarna bar bord och trädgårdssoffor också. Sen tyckte de att de var tvungna att fylla en del vattenballonger också. De plaskar så kul i asfalten.

Samuels gudfar med flickvän kom spelande "Ja, må han leva" på respektive säckpipa och tamburin. De började spela bakom ett hus, så vi hörde dem långt innan de blev synliga för oss. Det var uppskattat.
Samuel var så spänd att han fick migrän på morgonen innan jag sjöng för honom. Frukostbrickan ville han ha exakt den tid han föddes, dvs 8.55.
Nu är sorken tvåsiffrig!

5 comments:

qi said...

Hälsa och gratta tioåringen Samuel!

Panter said...

Oj, tio år. Det är stort. Grattis Samuel och Samuels mamma.

Amber said...

qi: Tack, det ska jag göra!

panter: Ja, det var för Samuel betydligt större än jag kunde föreställa mig.

Tack! Det känns ju stort för mig med. Dessutom är han lång, det återstår bara 26 cm innan han är lika lång som jag. Stooora fötter. :-)

Eleonora said...

Vilken fest! Såg från min balkong att det var barnkalas, men kom ej på att det var Samuels!

Hoppas han blev riktigt firad. Musiken var ju bra i alla fall. Kram till min store "lille fästman".

Amber said...

eleonora: Det är ju inte alla som får en säckpipare som spelar på födelsedagen....