Saturday, July 26, 2008

Sommarnatt

Katten och jag tog en liten promenad i den varma natten. Jag pratade med katten och han satte sig ibland och kikade på mig och på omgivningen. Några grannar har fest, de är unga, och sjunger Abbalåtar så det hörs över grannskapet. Tyvärr inte så rent, men de skrattar gott emellanåt, så det gör inte så mycket.

Efter promenaden vattnade jag långsamt och omständligt blommor i mörkret ute på gården och på balkongen. Där satte jag mig sedan och rökte en cigarill och drack en knapp fingerbredd Laphroaig och lyssnade på alla ljud, tv:n stod på så jag hörde spridda repliker från filmen Storstadshamn, och tittade på blommorna som lyste i det svaga ljuset. Ahh, vilken njutning! Både stillhet och liv.
8 comments:

Panter said...

Det är livet i stan;)
Här lyssnar jag på råbockar vrål, rävars tjut och något stillsammare syrsor. Det närmaste jag kommer civilisationen är om någon för för sig att köra accelerera på rlkträcka några kilometer bort.

Panter said...

suck.. raksträckan

Eleonora said...

Gud, så skönt det låter .. och nästan romantiskt ... men så hade du ju en len katt hos dig också!

Amber said...

panter: Stan och stan, tätort i alla fall. Det är ju närheten till Stockholm som gör att det kan kännas som stan, drygt en mil in till centrum.

Syrsorna hörde jag i natt, men inga råbockar - de låter rätt skrämmande, så det kan jag undvara. Annars låter det rätt härligt med dina ljud också.

eleonora: Litet romantiskt var det nog, även om jag mest är realist kan jag medge det. :-)

qi said...

Man borde ta tillvara nätterna bättre nu när det är så olidligt varmt på dagarna. Var uppe tidigt i morse och åt frukost och läste tidningen ute i skuggan. Inga andra vakna, alla ljud från fåglarna och naturen, katterna som vandrade ut och in. Så skönt. Nu är det för varmt för mig att vara ute, men ikväll ska jag sätta mig ute igen!

Bloggblad said...

Jag är på tok för dålig med att sitta ute om kvällarna... ingen annan vill... men vadå? Jag kan ju sitta där själv? Brukar i alla fall gå runt huset och säga godnatt åt de växter som fortfarande lever trots idog misskötsel.

Det lät som en riktigt harmonisk kväll hos dig!

Space babe said...

Åh, vad mysigt det låter!

Amber said...

q: Ja, passa på. Det blir rätt sköna minnen att gå tillbaka till i vinter. Det är ju inte alltför ofta mman jkan njuta en svensk sommarnatt - utomhus alltså. :-)

bloggblad: Visst kan du njuta själv - det blir rätt intensivt och koncentrerat så. Att säga godnatt till växterna tycker jag är et ypperligt sätt att njuta på. Fast de borde ge dig en kalldusch för att du missköter dem.

Harmonisk var ordet, sa bull!

space babe: Det var verkligen en riktig njutning!