Sunday, July 20, 2008

Margaretamazarin å en himla mas(s)a(rin) pengar

Namnsdagsmazarin köpte jag på Kringelgården - 44 kr för två stycken (sketna) mazariner!! Jag sa att jag hoppades att de var extra goda eftersom de var så dyra. Jadå, kvittrade mademoisellen bakom disken. Jag kan säga att mademoisellen ljög så det stänkte om det, det var himla vanliga mazariner, och jag gick på en nit! Fast det borde jag ha kunnat räkna ut med bakbenen. Nå, jag har ju bara Margaretadag en gång om året - vad nu det har med saken att göra...Ovan en suddig och dyyyr mazarin!


En äldre förvirrad granne ville nyss att jag skulle gå till blomsterhandeln, som hon påpekade öppnade den 2 augusti, och posta några brev. Eh... Försökte säga att man inte kan posta brev i blomsterhandeln och att det är 14 dagar kvar till blomsterhandeln öppnar. Ja, men jag skulle posta blommor, pengar fanns i kuverten och adressen stod på varje kuvert. Hon blev ledsen när jag sa att jag gärna gjorde det, men att det var lämpligt att hon själv hade hand om alltihop tills det var dags att skicka blommorna. Jag kunde inte med att säga nej, så jag tog hennes väska med kuverten i. Suck. Där låg 3000 kr huller om buller och fullständigt förvirrade kuvertanteckningar med God Jul och annat på...

Tänkte ringa dottern, som jag vet att hon har väldigt dålig kontakt med, men det är väl ingen bra idé. Hemtjänsten kan jag ju prata med, men bryr de sig? Och hur många gånger har hon spritt pengar på detta sätt? Det här måste lösas så hon inte råkar illa ut och blir av med sina pengar. Får tänka ut något bra.

Så det kan bli här i livet - det tänker jag ofta. Schabloneri, schablonera!

1 comment:

Space babe said...

OJ, vad besvärligt! Det borde vara förbjudet att överge sina gamla föräldrar, eh iofs vet man ju inte hur djävlig hon varit, men ändå.

De har ju ändå tagit hand om en sedan man föddes och ändå gett en livet.

Har du hittat en lösning?
Ses imorgon!