Thursday, July 29, 2010

Gråväder från morgon till kväll


Depparedag - blött, fullt av gräsfrön och tistlar i pälsen. Vill HEM! Sokka vill verkligen inte mer i gråmorgonens väta.


Vackra färger i dimman/regnet. Tycker egentligen inte att man ska klottra, men ibland blir det mer lyckat än innan. Det grå skåpet skulle jag inte lagt märke till alls om inte det röda klottret varit. Och den gröna växten är perfekt till den röda lådan och det ljusgröna klottret! Klottret förhöjde färgupplevelsen.

Inne på Fotografiska muséeet i Stockholm på eftermiddagen. Skumt att det ser ut så i ett rum där folk går. Inte-klart-känslan är märklig på ett sådant ställe, tycker jag. Inte fel, men... märkligt.

Fotoutställningarna var verkligen olika. Värst var den av Joel-Peter Witkin med konstiga nakna/döda människor i underliga sammansättningar. Otroligt obehaglig! Gjorde mig bara arg. Vad vill mänskan säga? Motviljan är så stor att det åtminstone till mig inte når fram något budskap. (Jo, det går att läsa sig till allt på hemsidan jag angett - hade jag läst det innan hade jag nog inte sett de bilderna. Ta inte med barn på den delen - det står t o m på hemsidan.)

Annie Liebovitz - en väldig blandning, men delvis spännande. Väcker funderingar, åtminstone hos mig. Bäst tyckte jag om Vee Speers bilder av barn i underliga kostymer. Lennart Nilssons bilder av livets uppkomst är välkända vid det här laget och många är väldigt vackra. Man förundras. Dessutom fanns där bilder som visade "glesbygdsmelankoli", enligt texten, av Anders Petersen. Litet solkigt, men det berättade något i alla fall.

Gå och se om du gästar Stockholm! Caféet är tämligen påvert än så länge, eller fullständigt mördardesignat, men man kan få en sallad, en macka och något att dricka till (vin, kaffe).

4 comments:

carulmare said...

Vilka fina bilder! Det grå skåpet med graffiti och gulsvart stav är verkligen som en abstrakt målning och Sokka (den lilla golvmoppen!) är också väldigt intressant på bild! :)

Amber said...

Carulmare: Tack! Vad roligt att du också tycker om det grå skåpet. Jag blev så glad när jag såg det mitt i all det grå.

Golvmoppen har ett mycket talande kroppsspråk.

Eleonora said...

Har du skaffat ny blogg?? Ditt namn har kommenterst hos mig. Om det är du som undrar - ja jag ska skaffa ny soffgrupp! Vad det lider. Nu ska jag dammsuga soffan så den är klar när de kommer för att hämta den. Ha´re!

Amber said...

Eleonora: Nej, inte någon ny blogg. Försökte dock byta e-postadress till bloggen, men det var ju halvlögn att få det att funka. :-(