Saturday, July 17, 2010

Min New DawnMin New Dawn planterade jag nedanför balkongen för något år sedan, två -tre, jag minns inte riktigt (går säkert att kolla här på bloggen , men ...orka...). Den har verkligen vuxit och täcker mig ordentligt när jag sitter i min baden-baden och läser eller halvslumrar lyssnande till sommarprogrammet. Mätte nyss de högsta grenarna - 2 m och 70 cm! Balkonggolvet är fullt av blekt rosa kronblad. Sokka åt kronblad de första dagarna, men märkte väl att det inte var så intressant i längden.


Denna bild tog jag från trappan in till vår port. Inte ser man mycket av vad som försiggår i den röda baden-baden...


Den här bilden har jag tagit från Kristinas balkong, en våning upp i huset. Kristina får gärna se vad jag gör - hon gör samma saker som jag. Vi äter frukost i morgonrock, läser morgontidningen, vattnar våra växter och lyssna på musik eller annat. Och läser. Och läser. Och läser. Jag pratar dessutom med en och annan granne som går förbi. Om inte annat så brukar de kommentera mina växter.

Detta inlägg var jag litet småtvungen att skriva, i alla fall att lägga ut bilderna av rosen. Annars hotade grannen Eleonora att lägga ut bilder av den på sin blogg och det går ju inte för sig. Kanske.

Nöjd nu, Eleonora?! :-)

2 comments:

Eleonora said...

Jajjamen - klart du ska ha ett eget inlägg med den underbaraste av vita rosor man kan se - i vart fall här!! Och skyddad sitter du där i din Baden-Baden.... men kikar man försiktigt går du att finna i bladverket .... och då blir det givetvis några vänlig ord växlade. Ha det gott och NJUUUT så länge det varar. Kramis

Amber said...

Eleonora: Ja, jag ska njuta! Härligt när du går förbi och vi byter några ord om blommor och livet och vädret! Kram!