Sunday, December 31, 2006

Skön nyårsafton

Jag tillhöll sonen att plocka bort efter sig när han ätit frukost och sa att från och med början på nästa år måste det bli bättring på den punkten.
"Menar du som nyårslöfte?" Det menade jag inte eftersom jag inte tror på nyårslöften.

"Vad ska du ge för nyårslöfte, mamma? Bara det inte är att du inte ska äta lakritsfiskar på både lördag och söndag!" Och så ett lurigt leende. Jag äter lakritsfiskar någon gång om året...

Vi läste fram till efter midnatt, både sonen och jag. Artemis Fowl av Eoin Colfer har jag lånat till honom. Den är ju inte helt lätt ens för 11-12-åringar, men han läste fyra femtedelar av boken i går kväll och tycker den är jättebra. Själv läser jag femte boken i serien just nu - Artemis Fowl De försvunna demonerna.

Vi har kittlats och brottats innan frukost, och nu blir det en lat dag fram till nyårsmiddagen, som ska intas i lugn och ro med sonen. Vid tolvslaget går vi ut och skjuter raketer - det har jag börjat lära min son tidigt. Vi älskar fyrverkerier!!
Hoppas alla får en skönt nyårsfirande, var och en på sitt vis, och att alla smällrädda slipper ha smällare och raketer alldeles inpå sig, även om det är svårt att undvika en sån här kväll.

Jag önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR!


6 comments:

Lena said...

Gott Nytt År på dig med!
Jag grunnar fortfarande på ditt förra inlägg. Återkommer när/om jag kanformulera det jag så dunklet tänker. ;-)

Knit-Marie said...

Gott Nytt År med månha stjärnfall på nyårsnatten önskar jag dig! Minafyrverkerifavoriter är dom där som glittrar en lång stund efter själva smällen.

qi said...

Gott nytt år till dig och sonen!

qi said...

Hej igen amber! Om du vill så har jag en utmaning i form av en bloggenkät som väntar på dig på min sida...

Samuel R. M. said...

JAG tänker i allafall äta
godis på både FREDAG och
lördag!

Anonymous said...

panter: Spännande att höra vad du kommer fram till.

inkan: Jag lovar att bejaka det goda - det är en bra inställning.

knit-marie: Ja, jag älskar de som glittrar läne, helst i silver eller blått. Mmmm!

qi: Tack och det samma! Ska titta på din utmaning.

dabe: Ja, du min älskade son, jag är inte så säker på att jag går med på det. Men ibland ska det väl gå för sig. Du vet ju hur jag är, är det kul eller mysigt släpper jag på reglerna rätt ofta.
Det löser sig så vi båda blir nöjda till slut!