Tuesday, December 27, 2005

Mitt i svarta natten

Ur radion, som är på väldigt tyst här i sovrummet, ylar en sopran i P2. Datorfläkten susar. Skrivbordslampan, lampan med den grönrutiga skärmen i fönstret, lampan på den lilla kistan med filtar i till vänster om sängen och läslampan ovanför sängen till vänster om det jag kallar mitt nattduksbord (John Kandells Pilasterhylla i björk) är ljuspunkterna i rummet. Ja, möjligen datorskärmen också. Ser in till matrummet där en girlang med tända små stjärnor hänger.

Har knölat med att få till en räknare på min blogg - vet inte om jag lyckades. Är ganska trött, men tänker läsa en stund i "The Golden Fool" av Robin Hobb. Den tar ju aldrig slut, 712 sidor, så där lagom intressant.

Min Pilasterhylla är full av de böcker jag just nu läser, som t ex "An Anthropologist on Mars" (hur länge sedan var det jag började på den egentligen) av Oliver Sacks, "Långsamhetens lov" av Owe Wickström (småförnumstig och litet flummig) och Jan Guillous "Kolumnisten". Jag läser ungefär 15 böcker samtidigt. De som är enormt lockande och intressanta klämmer jag direkt och andra blir liggande lääänge. Somliga, dock rätt få, läser jag aldrig ut. De plockas bort vid någon städning av hyllan. Märkligt nog har min husgud, en av dem, Suzanne Brögger blivit liggande länge, ja, "Sejd", inte själva Bröggerskan. Strax ska jag också bli liggande - några timmar i alla fall.

Varför skriver man blogg, är en rätt vanlig fråga när man berättar att man. Tja, jag får nog fundera på svaret. Ska se om det finns någon bloggblogg eller metablogg ute i rymden. Dock inte nu. Tipp omkull!

2 comments:

Johnny said...

Det blev mycket "man" här också.:-)

AMber said...

Eeeh, jo. Det är lätt hänt.