Tuesday, August 29, 2006

Ett hål i vardagsväven


Sonen har varit sjuk idag, så plötsligt måste jag vara hemma. I förmiddags satt jag på balkongen, trots att det var litet kyligt, med fötterna stadigt placerade på vattenkannan och läste dagens tidning. Grannens katt Samir låg under soffan och sov och sonen låg i sin säng och läste.

Det blev litet av varje under dagen, bl a lade jag patiens och såg plötsligt böckerna bredvid mig, tog ett par bilder på det som var allra närmast mig.Sådana här dagar blir smått vilsna, inget riktigt blir gjort. Känns som om jag fått en dag till skänks och då vill jag inte slösa bort den på att vara nyttig. Jag pussar och gullar och pysslar runt sjuklingen med jämna mellanrum - om han vill förstås, ibland vill han ju vara ifred - och för alldeles egen del småsover jag en skvätt och läser en stycke här och ett par rader där, plockar förstrött i högar av tidskrifter och papper. Skönt.

I morgon är det full fart igen!

4 comments:

Inkan said...

dagar att ha!
Dagar att njuta av.
Känns som du fotat i mina bokhyllor!
Kul, och egentligen ska jag inte vara förvånad.....

Inkan i natta

Elisabet said...

Som att få titta i en god väns album .., eller vid fikarasten på jobbet får höra vad han/hon gjorde igår.

Tack.

Helenita said...

Nyttig läsning för en som umgås alldeles för mycket med Luther. TAck!

AMber said...

Ja det var en njutbar dag. Kul inkan att du känner igen bokbeståndet. Jag återkommer nog med någon bild senare. Böcker säger en del om en människa. Liksom fotoalbum. ;-)