Sunday, August 20, 2006

Några bilder från skogen

Här letade jag och Kristina kantareller idag. Inte fann vi några. Spridda skivlingar och ett par rödgula taggsvampar var allt. Ja, en stubbe med slimesvamp, ungefär som acne... Isch!

Här nedan en bild på den fascinerande (äckliga) stubben med acne.Ljuvligt vacker mossa, som var alldeles fuktig, men inte alls bjöd på några svampar.

Kristina råkade kalla nedanstående svamp för vinkelkremla i stället för vinkremla (som det kanske inte är heller). Vid det laget var det bara hysteriska skratt som återstod av vår s k svampplockning. Och när några skogspromenerare hakade på och påstod att det var tur att svampen inte var böjd åt andra hållet, för då skulle den varit giftig blev det inte mer svampletande.


Men det var skönt att gå i den klibbvarma skogen och känna dofterna av fuktig jord...

4 comments:

Fröken Bokmal said...

I Svenskan i dag stod att det skulle bli ett toppenår för svamp!
Jag älskar att gå ut i skogen och leta, trattisar och de fina gula är mina favoriter!

AMber said...

Vad kul att det ska bli bra med svamp! Trodde det varit för torrt, men nu regnar det ju, så...
Svart trumpetsvamp är nog mina favoriter. Men trattisar är god tvåa!

Anonymous said...

Å vad det låter skönt att gå i skogen och leta svamp! Det blir för lite sånt när jobbet har börjat och alla måsten kommer sättande...
Men jag går en egen påhittad kurs. Den heter "Hur man håller kvar sommaren extra länge". Jag försöker verkligen att känna att det är sommar fortfarande!
Så här gör jag.
Ingen klocka på armen. Det har jag aldrig på sommaren och nu när jobbet börjat kan jag ju titta på mobilen, det blir inte så hetsigt att hålla koll på varje sekund.
Jag badar varje morgon i vår sjö! Ja, inte om det regnar. Vattnet är härligt varmt fortfarande och bara jag ställer mig på en handduk på bryggan så går det alldeles utmärkt fortfarande!
Jag tänker hela tiden: Det är fortfarande sommar! För det är det.

AMber said...

anonymus: Haha, det var en bra kurs! Det ante mig att den fanns - har känt av den i korta ögonblick på balkongen under den fortfarande blommande änglatrumpeten med tidningen och en kopp kaffe... Det där med sjön och bryggan låter som en dröm, mmm.