Wednesday, October 18, 2006

Dagens bilder

Jag tog några bilder alldeles nyss. Och kunde förstås inte låta bli att leka en aning.

Första bilden är en nästan utslagen knopp av min New Dawn. Den har en delikat doft, som sonen uttrycker det, mild och söt.


Nästa bild är samma ros tagen genom slipat glas som jag håller framför kameralinsen. Jag brukar titta på verkligheten genom detta glas ibland, det blir nästan som genom ett kaleidoskop. Jag tycker mycket om kaleidoskop, de förvänder synen på mig - känns det som.

Krassen genom tittutleksaken...

Samma bild hyseriskt omgjord här nedanför. Provade med olika färgställningar, men det gjorde till slut ont i ögonen, så jag stannade här.

Och här är, slutligen, den lilla leksaken jag använder att fotografera igenom. Tror jag köpt den i en liten leksaksaffär på Hornsgatspuckeln, möjligen på Tom Tits i Södertälje. Det blir roliga porträtt tagna med den också. Samuel och jag har tagit alla möjliga experimentbilder med den.

7 comments:

Inkan said...

Oj så spännande - visste inte ens om att det fanns slipat glas som "prylen" du visar. Det blir ju roliga bilder ...även om jag älskar rosen som den är på första bilden. En ros äre en ros är en...

:)

AMber said...

Ja, prylen är ju till för att barn ska se saker på ett roligt sätt, antar jag. Den säljs ju i leksakssammanhang. Och jag är ju litet barnslig av mig.

Jo, det är sant - en ros är faktiskt en ros, som är en ros som oftast också... Äsch! ;-)

Moni said...

Jag gillar dina bilder jättemycket!
Och vilken rolig manick!
Jag blir sugen på att köpa en själv (fast jag vet inte riktigt när jag skulle använda den, men ändå!)
:)

Visionary Soul said...

Läckert! :-) Kul att "blanda" kameran med något helt annat!

Anonymous said...

Fina bilder.

AMber said...

moni: Den kan du bara hålla framför kameran om du vill testa att göra andra sorters bilder, eller bara titta på världen igenom ibland. Jag har några olika kaleidoskop och så den där lilla prylen i olika fönster, så ibland plockar jag, eller någon av mina gäster, barn elle vuxna, en sån och står och kikar och vrider och förvånas en stund. Enkelt och härligt!

En sån där kostar runt 30 kronor bara - och ger så mycket enkel glädje.

Vad glad jag blir över att du gillar mina bilder!

visionary soul: Ja, det blir oväntade effekter. När jag var yngre och använde min vanliga systemkamera, brukade jag ta bort objektivet och testa att vända det bakfram och hålla det framför kameran - skärpedjupet blev kortare än ett löjromkorn - jag har provat att fota löjrom så. Jätteläckert!

hannele: Tack! Vad roligt!

Anonymous said...

Å så vackre bilder : )