Wednesday, October 11, 2006

Tre bilder tagna för 7 minuter sedan

Först ut är en bild, inte helt skarp tyvärr, på min Abraham Darby. Den växer i en stor betongkruka på balkongen. Enda nackdelen med den är de stora och obehagligt vassa taggarna, som fastnar i kläder och hud när man passerar obetänkt. Doften är stark och typiskt "rosig".


Sen kommer en bild på min kära änglatrumpet - en av de tio klockorna som blommar just nu, den 11 oktober. Denna växt, som berett mig sådan oerhörd glädje och stolthet denna sommar, växer i en lövkorg av pil. Korgen måste bytas till en större storlek nästa sommar, men då klarar jag inte längre att bära den ensam, gissar jag.Tredje och sista bilden, som jag också tog från min balkong, fanns som motiv in ungefär en halv minut, sedan var det borta! Sådant tycker jag om! Fönster och fönsterfönster.Just nu, när jag tagit dessa tre bilder, känns världen rik! Skymningen faller utanför mitt fönster och jag är mätt och litet frusen. Ska snart iväg till min kör och öva på Mozarts requiem.

4 comments:

Qi said...

Rikedomen finns runt omkring oss om vi ser oss om. Fångar det som är snabbt övergående, som dina solreflexer, vackert!

Fint att du delar med dig..

Inkan said...

Underbara blommor - å den där rosen: jag vill lukta på den!
Så vacker.
Jag gick förbi ett gammalt industriområde idag och tänk där blommade rosor utefter tegelväggen:
Vita, röda, rosa och gula - det vackra finns överallt. Jag visste inte ens om att det fanns rosor där trots att jag gått förbi så många gånger.
Spm tur var hade jag min kamera med så jag tog lite bilder.

Visionary Soul said...

Otroligt vacker änglatrumpet - och så är det så himla kul när man lyckas fånga de där solreflexerna som bara finns precis just den lilla stunden...

Elisabet said...

Säger som de övriga.

Helt ljuvlig är sista bilden.