Saturday, October 14, 2006

Ethical Philosphical Results...

denna sida blev mitt resultat nedanstående (obs! inte nedslående), vilket inte helt klargör min moraliska inställning till livet och dess vindlingar. Att jag är starkt influerad av Jean-Paul Sartre sedan ungdomen, vet jag - men Kant?! Får nog läsa på litet mer. Illavarslande med stoiker och cyniker så högt upp... Sonen brukar säga till mig, ibland fråga, om jag är cynisk, så något ligger det väl i plats nummmer 9.

1. Kant (100%) Click here for info
2. Jean-Paul Sartre (96%) Click here for info
3. John Stuart Mill (86%) Click here for info
4. Jeremy Bentham (81%) Click here for info
5. Stoics (76%) Click here for info
6. Ayn Rand (70%) Click here for info
7. Aquinas (65%) Click here for info
8. Spinoza (65%) Click here for info
9. Cynics (64%) Click here for info
10. Nel Noddings (63%) Click here for info
11. Prescriptivism (63%) Click here for info
12. Aristotle (49%) Click here for info
13. Thomas Hobbes (41%) Click here for info
14. St. Augustine (40%) Click here for info
15. David Hume (38%) Click here for info
16. Nietzsche (38%) Click here for info
17. Epicureans (37%) Click here for info
18. Ockham (32%) Click here for info
19. Plato (27%) Click here for info

Hmm, vet inte om jag tycker om mig helt, utifrån den bild jag fick, av mig själv, i detta test...

6 comments:

Visionary Soul said...

Jag fick samma två första som du, fast omkastade... tycker inte heller att beskrivningen av Sartres uppfattningar stämmer helt med hur jag resonerar - men det var inte alldeles enkelt att förstå formuleringarna på engelska, för en o-skolad filosof som mig! :-)

Inkan said...

Jag gjorde också testet, det var intressant och jag blev inte alls förvånad över hur det föll ut för jag läste just de tre översta extra mycket när jag läste filosofi.

Och de fem översta har helt klart påverkat mig dvs de pysslade med tankar och funderingar som jag tydligen upplevt som viktiga i mitt liv. Testet räknar väl ut gemensamma nämnare...

Celia said...

Ja, det må jag då säga. Att vara inspirerad av så många kända filosofer... Nitton stycken! Jag tycker att du ska stå upp för din egen tolkning, ty det finns inga sanningar ;)

carulmare said...

Jag tyckte det var hopplöst svårt att göra detdär testet... och ändå har jag också läst lite filosofi. Nästan inte ett enda alternativ passade in på vad jag tycker just nu... Det fanns ju det alternativet också förstås. Undrar var jag skulle ha hamnat, om jag hade kryssat för det varenda gång...? Cyniker 100%? Detdär måste jag nästan prova... :)

Daddy Fool said...

Immanuel Kant
was a real piss-ant
who was very rarely stable

/kunde inte låta bli

AMber said...

celia: Jo, jag står nog upp för den vid närmare eftertanke. Jag ahr ju levt längst med mig, så litet borde jag väl veta.

carulmare: Ja, det kan värt att testa - om inte annat så blir det tydligt hur lätt det är att hamna åt det ena eller andra hållet i en sådan här "undersökning".

daddy fool: Jag skulle heller inte ha kunnat avstå. Men versen kan ju kompletteras allt efter humör: ...he didn´t have food on his table, alternativt ...he always had food on his table.