Tuesday, October 10, 2006

Mammafel?

Kläcker ur mig en typisk mammakommentar.
"...och så schamponerar du dig ordentligt..."
"Om jag schamponerar mig alls, så gör jag det väl inte slarvigt heller!" får jag till svar.

"Är du arg mamma?"
"Nä, jag är bara lite småsur."
"Ja, det är bara vad jag förväntar mig av en mamma."

Snabbt, stressat står jag och gör i ordning två Finncrisp med cheddarost på. Otåligt säger jag:
"I det här läget skulle du inte få några mackor av pappa..."
"...så jag ska vara jääääävligt glad."
I vanliga fall svär han inte, men nu skulle han låta som jag kan göra när jag är fruktansvärt otålig över att det aldrig blir sängtime i tid.


Ovanstående utspelade sig nyss. Sådana här dialoger har vi jämt. Vad gör jag för fel, månntro? Ongan har alltid svar på tal.

Igår blev jag tvärilsk för att han aldrig somnar eller ens försöker, utan bjäbbar en massa till svar när jag ber honom sluta babbla eller klättra runt i sängen. Ungen sur, jag ilsk och sur.
"Du är inte särskilt trevlig när du håller på så här!" fräser jag.
"Jaja, du är inte särskilt trevlig själv heller!" muttrar ungen.

Ping - pong, ping - pong...

8 comments:

Qi said...

Det kommer att gå bra för den killen... :-)

AMber said...

Jo, förmodligen. Men det kan vara litet tröttsamt ibland. För honom med, I guess.

Elisabet said...

Han kanske blir politiker ..-)
Statsminister, rent av.

AMber said...

elisabet: Ja, tala för sig kan han som en riktig politiker - men han har så mycket hjärta, så jag undrar om det skulle gå, trots allt...

Visionary Soul said...

*skrattar* Vilken härlig motspelare du har - där står det inte still i skallen, helt klart! :-) Du får träna dina grå hela tiden, förstår jag... han ser till att du inte har en chans att bli senil... ;-) Förstår att det kan vara oootroligt irriterande ibland, också. Fast det låter helt underbart för en utomstående.

Celia said...

:) Jag ser att du också verkar ha ett roligt mammaliv. Själv har jag aldrig skrattat så mycket som sedan den dagen jag fick veta att jag skulle bli mamma. Aldrig hade jag väl kunnat tro att det skulle vara så roligt...

AMber said...

visionary soul: Jo, det gäller att veta vad man säger, vilket man ju inte gör när man är arg precis. Men visst är han underbar för det mesta! Egentligen är det underbart att han kan svara för sig också - fast kanske inte just i den stunden det händer tillsammans med mig... :-)

AMber said...

celia: För det mesta har jag ett fantastiskt mammaliv. När vi ryker ihop känner jag mig oftast som en dålig mamma efteråt. Vi pratar om det och det brukar vara bra för oss båda. Han ger mig goda råd om hur jag ska tänka och jag ger honom detsamma.

Det finns få saker som är så fantastiska och så besvärliga som att vara mamma, som du säkert känner igen. Jag är ofta tacksam över det.