Tuesday, July 24, 2007

Hallon och stockros

I söndags gjorde jag uppehåll i läsning och fönstermålning, fönsterbågarna förstås, för att följa den härliga skånskan Krrestina, med rullandetungrots-r, till hennes kolonilott för att rensa litet och plocka hallon. Vi kunde inte låta bli att vandra runt området i solvärmen och beskåda alla vackra stockrosor. Utanför vår port har vi satt stockrosor, så vi ville få litet inspiration inför nästa år - det ska börjas i tid, det som stockrosor ska bli...
De mest spektakulära var de svarta, men då hade batteriet i kameran funnit för gott att somna. Tyvärr kan jag inte vidarebefordra dofterna i det blomstrande området. Och de många trevliga samtalen om odling och om någon småpåve som gör saker helt på eget bevåg för att han sitter i styrelsen och komposten som luktar illa på någon lott och..., ja, dem låter jag vara.

5 comments:

Bloggblad said...

Så fint. Jag älskar stockrosor - lyckades bra med första omgången för många år sen, men sen fick det nåt läskigt som blekte, krympte och käkade upp bladen och de såg ut som kompost nedtill. Då tröttnade jag.

AMber said...

Nämen usch! Det låter rätt äckligt. Då hade jag med tröttnat. Ungefär som mina liljor som fick liljebaggar all over, blev bara små mörkgröna läskiga högar kvar. Nån annan får odla liljor nu, jag gör det inte!

Stockrosor blir så fantasiska, stora och pampiga - har blivit hittills i mitt liv i alla fall...

Det Mörka Hotet said...

Undrar om det är stockros man får stockmos på...?


DMH/Samuel

AMber said...

Ehh, det har jag aldrig tänkt på. Trodde det var stockar. Fast det verkar träigt, på något sätt, eller... Mos-te tänka över det.

Evas blogg said...

Stockrosor är så vackra. Jag har en i en kruka på härbresbron, den är i knopp. Väntar med spänning på att den ska blomma.