Thursday, July 12, 2007

Slumpens påverkan idag

Nu har jag, efter mönster från andra, gjort en läslista i kanten av bloggen. Det brukar jag tycka är intressant att läsa hos andra. Kanske lyckas jag skriva kort om böckerna i listan också, så småningom. Eller i bloggtexten - får se hur jag gör. Kommentera gärna idén - har det någon betydelse? Ska man skriva en kort bokpresentation också? Jag vill ju gärna att andra ska läsa en del av böckerna jag läser - kanske ska jag rekommendera dem i listan? Många frågor blev det - som vanligt fler frågor än svar!

I dag vandrade jag runt vid Sickla centrum, eller vad handelsplatsen nu egentligen heter. Skulle träna, tyckte jag var duktig som var ute strax efter klockan 10 redan... Borde förstått att det var något skumt om jag var duktig utan direkt anledning - öppettiderna idag var 14 - 19! Suck. Det medförde att jag började vandra runt i affärer, men mitt tålamod med sådan sysselsättning är i paritet med mitt tålamod för hushållsarbete. Jag hamnade snabbt i det jag står ut med - bokaffären! Där hittade jag Khaled Hosseinis senaste bok, som nu står överst på min läslista - började genast när jag kom hem.

Hosseinis förra bok, Flyga drake, är alldeles fantastisk. Läs den! En ytterst fascinerande bok. Den finns ju på svenska, den jag läser nu kommer på svenska i höst.

Sickla centrum säljer allt möjligt, de vanliga populära affärerna som finns överallt, finns även här. Det senaste är att ha naturliga och väldigt luftiga affärslokaler - se nedan.

Bloggen såg helt vansinnig ut, bokstäverna hoptryckta i vissa stycken, bilden som ett klister på texten... Därför fick det bli större bokstäver idag - det ser litet bättre ut. Väl?!

Jo, jag lyssnade på dagens sommarpratare, Lena Nevander-Friström. Jag skrattade och grät om vartannat! Vilken skön människa! Lyssna klockan 22.15 ikväll eller på nätet senare - klart värt det.

Och för att ändra Ted Gärdestads text litet: Himlen är hemskt väldigt grååå! NU ska jag åka och träna. Så det så!

4 comments:

Bloggblad said...

Bra - då ska jag lyssna på henne! Jag brukar lyssna på nätet för då blir det inte mitt i lunchen och mitt i allt möjligt. Jag städade hela skrivbordet till Mark Levengood i går, och fnissade lite.

Bra idé med boktips i spalten. Jag hade länkar till bloggar där tidigare, men det kändes knepigt att ta bort några då och då, fick genast ett mail eller inlägg om de var borttagna. Jag slutar läsa hos dem som inte kommenterar hos mig - för det roliga med bloggandet är just kommunikationen tycker jag. En liten hälsning räcker om man inte har nåt särskilt att säga.
Så, jag tog bort allihop.

Jag tycker det räcker som lästips att tala om väldigt ytligt vad boken handlar om, vilken tid, vilka dilemman osv. Jag vill inte veta för mycket, som man får ibland i recensioner.

AMber said...

Ja, Levengood är litet speciell. Vet inte riktigt vad jag ska tycka - är litet tudelad.

Jag tycker också det är litet knepigt med blogglänkarna - min favoritlista innehåller ju massor med bloggar, men jag läser dem inte varje dag. Några läser jag ofta - de sitter kvar i länklistan, men jag vet inte om det är rättvisande. Det finns ju fler jag läser ofta...

Egentligen är ju bloggandet med kommentarer litet som ett samtal, svaret behöver inte alltid vara så uttömmande.

Jag tänkte mig bara några korta meningar. Ska fundera litet till.

qi said...

Älskar boktips! Ibland när jag läst någon bok som berört mig mycket skriver jag ett inlägg om den i min blogg.

Jag missade sommarprogrammet igår, så jag får göra som bloggblad, lyssna på nätet.

AMber said...

Qi: Jag älskar också boktips! Jag brukar känna igen om det är något som kommer att tilltala mig när jag läser en recension/beskrivning.