Wednesday, July 25, 2007

Jazzgossen

Ibland blir man förvånad! Sonen fyller år på lördag, 9 år, och önskar sig jazzmusik i födelsedagspresent. Och ett mikroskop. Av mig fick han en mobiltelefon redan igår- så lycklig han blev!

Nå, vad för jazzmusik han ville ha skulle vi utröna, han har bara hört på radio och tydligen fastnat. Nisse Landgren gick inte hem - "Ingen sång, tack!".
Hittade en gammal LP med barytonsaxofonisten Gerry Mulligan: My funny valentine 1958-1962 med The Gerry Mulligan Quartet som någon pojkvän lämnat kvar på 80-talet (jag vet vem); den tilltalade honom! Så nu har vi beställt den på Ginza... Finns det någon nyare jazzmusik som liknar den? Någon som vet? Jag vet inte, kan ytterst litet om jazz, även om jag sett många stora jazzmusiker, bl a Chet Baker. Det har väl mest varit med pojkvänner, humhum, sade den gamla Grupp 8:an. Men jag njuter av musiken, så det har påverkat mig så till vida.

Nu tittar gossebarnet på sitt älsklingsprogram Mythbusters.

9 comments:

Panter said...

Vad roligt med unga som går sin egen väg.Äldsta dottern önskade sig i ungefär samma ålder Äppelkrigetpå video. Morfar som bodde i Gbg fick leta i flera timmar, men han lyckdes.
I min hjärna är det just nu precis tomt på jazzmusiker, äterkommer om det finns nät och OM jag kommer på någon.

Panter said...

Sedär...hjärnan har inte helt tagit semester: Count Basie, Django Rheinhardt, Don Byron

AMber said...

Ja, man blir fascinerad över vad egna de är, trots vår påverkan - Äppelkriget var ju inte huvudspåret för barn precis.

Tack för jazztipsen, vi ska genast lyssna och se om det passar! Don Byron har jag alls inte hört talas om... Spännande!

Det Mörka Hotet said...

Ha, ha, ha: han är helt underbar, din son!

Jag tänkte också på Chet Baker - men du vet väl om att han också sjöng otroligt bra?! Finns flera samlingsskivor där han både sjunger och spelar (som en gud).

Tror din grabb skulle gilla att umgås med The A-team, inte enbart för att de är tjejer, utan för att de också ser på "Mytisarna" (som de döpt TV-programmet).


DMH/Samuel

AMber said...

DMH: Jo, faktiskt alldeles, alldeles... underbaaar. Och som alla andra ungar, förfärlig emellanåt - fast vällldigt sällan.

Nej, jag minns inte att han sjöng, Chet Baker, men det gjorde han förmodligen. Ska kolla upp det med Samuel.

Jo, han skulle nog gilla The A-team, de verkar slagfärdiga i samma klass, så de har säkert mer gemensamt än bara "Mytisarna", skulle jag tro.

Bloggblad said...

Kul att han gillar jazz! Min "lille" 2-meterskille på 28 gillar reagge. Och det är jag glad för, för det gillar jag i smyg. Nu gör det väl inget - men när han var tonåring hade det inte varit bra om morsan gillat hans musik...

AMber said...

Bra smak han har, din "lille" - jag gillar också reggae. Härligt att dansa till.

Det kommer väl en period för oss med när jag får hålla inne med vad jag gillar. Konstigt, egentligen.

Puman said...

Wow, 9 år och jazzälskare? *impad*

Sänder en puss (gratta honom från Puman):)

AMber said...

Puman: Pussar och grattis ger jag honom från dig!