Saturday, July 07, 2007

Lantlivets fröjderBarnen utnyttjade tiden till att göra sådant som barn ska göra på sommaren, när det är som bäst - badade, guppade på vågorna på en luftmadrass, fiskade, låg i hängmattan, spelade plocke-pinn, kramade farmor, plockade smultron...

Själv assisterade jag litet här och där, löste korsord och soduko, samtalade, läste, satt och tittade på världen och solskenet, fotograferade...

En morgon vaknade jag klockan fem, steg upp och tassade ut barfota i daggen med kameran - en del av bilderna nedan.


Nu ska jag ägna ett par veckor åt att vara praktisk, måla fönster (usch), städa (dubbelusch), skriva och läsa. Hinner jag måla någon bild så får det väl bli så, annars får det anstå. Träffa vänner och se på konst står också på mitt sommarprogram.

Jag borde väl dejta någon lämplig man också, men var hittar man dem? På dejtingsajter (varför denna gräsliga stavning - jo, för det ska vara så nu), jag vet. Men jag vill inte! Vaffö då då?! Lat, feg, bekväm, feg, skrajsen, feg, feg och så litet feg också.


Måste berätta vad min väninnas dotter, 6 år sa när de åkte bil - hon tyckte de skulle åka fortare. "Gasen i geten!" Ingen fattade någonting; hon kom på att hon sagt fel och ändrade sig; "Nä, jag menar gasen i bocken!!" Fniss.

10 comments:

Panter said...

Lugnt, vackert och avspänt. Nu ska jag landa i några dagar i mitt smultronställe, sedan är det gasen i geten eller bocken :)

Evas blogg said...

Hahaha...barn kan vara så roliga! Vilka underbara sommarbilder du tagit! Jag kan riktigt känna den tidiga morgonluften och höra tystnaden.

Emma said...

Åhhh smultron! :D

AMber said...

Panter: Njuuut av ditt smultronställe! Ta det lugnt med böckerna. ;-)

Eva: Jo, de små liven är skojiga emellanåt.
Jag kan lova att jag njöt av den stilla morgonen och tystnaden.

Emma: Sååå söta och goda - och massor!

Det Mörka Hotet said...

Ha, ha, ha: kids är för underbara!

Tack för ett härligt blogginlägg med fina bilder och bra text.

Själv undrar jag var alla trevliga singeltjejer befinner sig - den singelsajt jag var inne på i en månad (för ett drygt år sedan) hade enbart kvinnor som var "välutbildade, självständig, gillar att åka iväg på en långhelg till exempelvis Barcelona eller Milano, tränar mycket och har ett intressant jobb och den jag söker måste ha samma intressan som jag...samt se bra ut, vara mån om sitt yttre samt..."!

När jag tänker på't så är det kanske bättre att vara singelkille ändå...

Visionary Soul said...

Mmm... det syns att ni hade det precis så fint som jag föreställde mig! :-)

Jag har också gett upp för "dejt-sajt", mest för att det ser så otroligt krystat ut med "dating site"... ;-) Eller tycker du annorlunda? Svengelska är faktiskt ett ganska svårt språk, hade man vuxit upp med en svengelsk förälder så hade det säkert varit lättare! ;-)

Förresten hade jag väldigt osannolikt använt uttrycket alls, om jag inte hade lyckats anmäla mig till en sådan själv... ;-) Jag tycker att du ska prova, jag. Som betalande, iaf på den sajten jag valt, verkar de allra flesta (alla?) män vara väldigt seriösa människor. Om det nu är det du vill ha...? ;-)

Och Samuel, har du gått och blivit singel? Jag hänger som sagt inte med i någonting längre... men jag tror i alla fall att många tjejer på dejt-sajterna (betalande, iaf) både är rätt framgångsrika och förväntar sig en kille med en egen personlighet... som passar dem... ;-) Leta utanför huvudstaden, så tror jag att kvinnorna kan vara mer mänskliga, inte kräver minst en Superman... ;-) Det vi önskar oss, numera, är en man som har ett eget liv och vet att värdesätta och visa respekt för kvinnor. Jag tror att du platsar bra där, så låt dig inte nedslås! :-)

Bloggblad said...

Haha! Kul med gasen! Jag höll på att göra bort mig när jag skrev en artikel till församlingsbladet. Utan att tänka, skrev jag först att hennes arbetskamrater fanns utspridda på kyrkogårdar och andra ställen... men jag ändrade... är nog inte plats för komik just där.

Underbara bilder! Smultron och sommar! Gråväder gör sig rätt bra på bild, men jag skulle stå ut med en solglimt... här har varit dagsregn.

AMber said...

DMH: Ja, med tanke på de där beskrivningarna damerna har av sig själva så tycker jag det skulle vara avtändande, alla kategorier. De kanske söker en robot som matchar....

Men du snubblar säkert över någon där du minst väntar dig det - på utedasset, eller så. Eller när ni dansar, haha! (Felåt, kunde inte låta bli.)

Visionary Soul: Nej då, jag tycker som du. Det blir tokigt hur man än gör skulle jag vilja säga. Det finns en däjjjtingsajjjt som heter Mötesplatsen - det är snyggt och bra språkligt sett. Var med där ett par år, men icke. Däjjjtade några, men det blev så jobbigt med konstiga krav på hur soffan skulle se ut och sånt. Jo, det är faktiskt ett sant exempel!

Jag minns inte om du skrivit vilken sajt du varit inne på - har du det? Annars kanske man kan maila enligt något arrangemang. Eller skriva här, om du inte har något emot det. Krångelkrångel... :-)

Håller med om att stockholmsdamerna nog är litet speciella. "Vanliga" kvinnor hittar man lättare på andra ställen - men det ska väl vara en intellektuell i alla fall, vad jag förstår.

Bloggblad: Vad bra att du besinnade dig vad beträffar texten i församlingsbladet. Ibland får man hålla i sig, även om det vore kul att flippa ur.

Bloggblad: Tack för bildkomplimangen! Jo, det är nog många som längtar efter ihållande sol ett tag nu. Inte alltför varmt bara, jag ska börja måla fönster. Är inte du klar med det mesta städ- och måleriarbetet?

Visionary Soul said...

*tokskrattar*.... Krav på vilken soffa det skulle vara!?! Vad var det för knäppgök??

Jag minns inte heller om jag skrivit vilken sajt jag använder... men det är parship.se. Som betalande tycker jag att jag har fått tag på kanontrevliga herrar, faktiskt. Vettiga, schyssta, raka, ärliga... och där kan man uppenbarligen uppge om man är "gift men separerad", för det är det flera som gjort. Hur de nu tänker då... ;-) Jag undviker dem i alla fall. Men faktiskt, den enda hittills som varit lite... konstig, var en som jag skulle passa jättebra ihop med enligt deras personlighetstest, och han var knappt skrivkunnig och hade inget intressant att berätta alls, och helt plötlsigt, mitt i ett meddelande, tryckte han på "adjö"-knappen! :-) Och lika glad var jag för det, helt klart... det hade aldrig någonsin fungerat, han måste kunna använda NÅGOT språk som vi båda kan kommunicera på... och han var inte ens inflyttad svensk utan infödd! :-)

Alla de andra som jag har kommunicerat lite mer med har varit jättschyssta, vanliga människor. Så ur den aspekten kan jag rekommendera sajten! :-)

Och nu ska man ju inte prata om människor i tredje person, men Samuel är väl intellektuell, så det borde väl "duga" åt de kräsna damerna... ;-) Jag tror att en vecka i Ystad kan göra susen, jag! :-)

AMber said...

Visionary Soul: Nu har jag åtminstone registrerat mig...

Nä, vi kan nog inte fixa det åt Samuel. ;-)