Sunday, July 01, 2007

Woman by birth, bitch by choice

Rubriken är tagen från min nyckelring, den som jag har som profilbild. Jag hittade den i Kanada på ett stort , gräsligt köpcenter, där de inte ens hade en bokhandel att vila själen i.

Funderar på att byta ut profilbilden, känner mig inte så bitchig längre, även om jag gillar texten. Men ingen ska sväva i tvivelsmål om att jag vet vad jag vill och att jag inte tvekar att framföra det. Fast min omgivning vet nog det, vid det här laget, även om jag med åldern mildrats. Det är rätt skönt, faktiskt. Att ha mildrats, alltså. Jag kan ändå inte ändra världen. Men jag vet sedan min period i Grupp 8, att man verkligen kan på verka - kanske inte alltid på det sätt man tror dock. Med åren lärde jag mig att anfall, eller att argumentera ihjäl sina medmänniskor, inte var bästa sättet att få dem att ändra åsikt eller tänka efter. Milda samtal i skymningen gör sin kur ganska bra, de också. Ger upp gör jag dock inte!

Har ett självporträtt, målat i olja, som jag funderar på att ha som bild i stället.

Sitter och tittar ut på regnet medan sonen och katten fortfarande sover, Saltsjöbanan rasslar förbi och duvorna kurrar så det hörs hit in.

Idag ska vi besöka bakluckeloppis, för att reka priser. Som en rolig sommargrej tänker jag och Samuel testa att sälja en del vi vill bli av med på en sådan loppis. Samuel har flera årgångar Bamse och diverse lösa serietidningar och album han inte längre vill ha kvar (ett par rejäla lådor, faktiskt), och jag har fått samlartallrikar i present för många år sedan (jag a v s k y r samlartallrikar) och har dessutom tonvis med böcker där jag försiktigt lyckats plocka ut några att göra mig av med. Prydnadssaker har vi inte, så där finns inget att sälja.

Synd att man inte kan sälja dåligt samvete. Konkurrensen skulle väl bli stor då, kom jag på...Denna vackra New Dawn sticker in sitt huvud på balkongen - bara att sticka in nosen och känna den milda hallondoften. Sådant gör mig lycklig.

8 comments:

Panter said...

Visst borde man göra sig av med fler saker, särskilt böcker, men det är svårt. Samlartallrikar är givet försäljningsobjekt.
Det vore väldigt kul att få se fler målningar så ett självpoträtt välkomnar jag.

Panter said...

porträtt.. suck

Bloggblad said...

Jag vill också se porträttet!

Synd att de inte har såna loppisar här - för jag har hittat mängder med prylar jag inte behöver.

Hörde att Återvinningen här (vinsten hos dem går till Lettland, raka spåret) inte längre tar böcker... ingen köper... och jag har rensat ut mängder... Brasa?

AMber said...

Panter: Ja, böcker är svårt att göra sig av med, även om man vet att det mesta inte blir omläst.

Usch, nu blir jag plötsligt nervös över att visa självporträttet - det ska ju ses på litet avstånd, egentligen. Tog en bild på det igår och det ser så konstigt ut i datorn, tycker jag.

Bloggblad: Vi var och tittade på bakluckeloppisen igår - mycket skräp!! Varför säljer folk sina gamla kläder - och skor??? Äckligt!

Nå, Samuel kom hem med en bunt gamla Kalle Anka-tidningar och något större seriealbum - jättelycklig.

Det tar emot att elda böcker, eller hur?! Annars får det väl bli soporna, eller som Inkan berättade, att de ställde böcker i soprummet så andra kunde ta. Men bor man i villa, så vete sjutton hur man ska göra...

Porträttet, ja. Som sagt - nervös. :-)

Det Mörka Hotet said...

Min yngsta, som är 10 år, har precis börjat läsa mina Kalle & Hobbe-böcker och det är underbart att höra henne ligga och skratta!

Med andra ord: efter Bamse skall du låta grabben få läsa Kalle & Hobbe.


DMH/Samuel

AMber said...

DMH: Förstår att din dotter gillar K&H! Kalle & Hobbe prenumererar sonen på hos sin pappa. Jag har några album på engelska, som han läser med jämna mellanrum, så det gick hem ordentligt.

I stället för Bamse valde han att prenumerera på National Geographic Kids på engelska - jag erbjöd att han skulle få den på svenska, men det ville han inte...

Det är i alla fall roligt att se barnen läsa någorlunda vettiga seriealbum.

Det Mörka Hotet said...

National Geographic för kids - underbart!


DMH/Samuel

AMber said...

DMH: Han har redan läst en "riktig" bok på engelska och läser alla sina manualer och och chattar på engelska, så han tyckte inte att översättningen var nödvändig. Han har länge läst ur mina National Geographic och förstått det mesta.